Kosár

Az Ön kosara üres

Keresés folyamatban...

Kosár Bezárás

Rövid nyári, hétvégi pecák, de már tudatosan!

Kalicz István, 2 éve

Rövid nyári, hétvégi pecák, de már tudatosan!

Kalicz István, 2 éve

Már 2018 év végén elhatároztam, hogy váltani akarok és a Keen Carp szemléletét akarom követni. A 2019-es évem tisztalappal kezdtem a horgászatom terén, plusz 2 darab Workshop-részvételt is magam mögött tudhattam. 

Már 2018 év végén elhatároztam, hogy váltani akarok és a Keen Carp szemléletét akarom követni. A 2019-es évem tisztalappal kezdtem a horgászatom terén, plusz 2 darab Workshop-részvételt is magam mögött tudhattam. Jelen voltam a  januári Workshop Maratonon és egy kis 18 fősön is. Úgy éreztem váltanom kell és persze még sokat kell tanulnom. Mindenképpen előbb tudást akartam szerezni, csak azután leadni a rendelésem. 

Ez így is történt. A szezon elején leadtam az első Bait Service rendelésem, plusz változtattam a horgász felszereléseimen is. Nutty, illetve Big Water Mixből készült bojlikat gyúrattam le, plusz vettem 50/50 sózott verziót is. Külön köszönet Líviának a segítségért.

A 14 hektáros tavon, ahol tag vagyok és rendelkezem stéggel is, elhatároztam, hogy megvalósítom a szelektív horgászatot. Az elsajátítottakat tavasszal sajnos időhiány miatt nem tudtam gyakorlatba átültetni. Igen, bele kellett rázódnom István tanításaiba. Nem volt egyszerű, főleg úgy, hogy évekig az ellenkezőjét csináltam az ott hallottaknak.

A nyári horgászataimat a munkám és az otthoni teendőim miatt, csak a hétvégére tudtam időzíteni. Elég gyakran kint voltam. Úgy voltam vele, hogy meg kell tennem mindent az eredményességért. Volt, hogy az előetetést csak éjjel 11 után tudtam megejteni. Mikor páromnak ezt beadtam, hogy az egész napi munka, és egyéb dolgok után még elmegyek etetni, hát enyhén szólva is betegnek nézett, de mellettem állt! :) Kocsival ki a stéghez csónakmotor plusz akku és irány a bóják.

Végre elkezdett minden összeállni és szépen kezdtem ráérezni a horgászatra. A Big Water és Nutty tették a dolgukat. Óriási érzés és élmény tudni azt, hogy mi fog történni a horgászataim alatt. A korábbi rengeteg beszórt kaját felváltotta a minimális etetés, és az érés, hogy nem fog jönni a kishal! 

A pecáim egy éjszakát, vagy egy 24 órát öleltek fel, de ez idő alatt ki tudtam zárni a kis pontyok és egyéb nemkívánatos halak jelenlétét. Csak és kizárólag 10+os halak uralták a nyári szezonom egy pár 15+os hallal megfűszerezve. Egy idő után már nem is mértem őket, csak amit 15 kg környékinek ítéltem.

Megjegyezném jelentős a tó halállománya, amit zömében 2-8 kg közötti pontyok, kis és nagytestű amurok, keszegek alkotnak és sajnos némi törpeharcsa állomány is található a vízben. Ezen kívül tudom, hogy vannak 20+os pontyok is a tóban, amik még váratnak magukra. De ami késik, nem múlik! :) Mostmár minden adott hozzá, hogy megfogjam őket. 

Hála a tanultaknak mára már a halvesztéseim is a múlté.

Sajnos a munkám és az időhiány miatt az őszi szezonom se lett az igazi. Jövőre azonban még precízebben horgászva remélem sikerül nagytestű halakat, és 20+os pontyot is fognom.

2020-ban természetesen több nagyobb vízre is ellátogatok majd, ahol használni fogom a megszerzett tudást és a kiváló Keen Carp csalikat!!

Külön köszönet a Keen Carp csapatának, Orbán Istvánnak, Dezső Líviának a tudásért amihez hozzájuthattam és a remek csalikért!

Nekem már más nem kell, mert meg van amit kerestem!!!

Üdvözlettel,
Kalicz István

Előző bejegyzés 20+ az RSD-ből Következő bejegyzés Első horgászat Keen Carp bojlival