Kosár

Az Ön kosara üres

Keresés folyamatban...

Kosár Bezárás

2020 novemberére tudtunk összeegyeztetni egy közös pecát két barátommal. Hétfőn reggel érkeztünk és péntek délig szólt a foglalásunk.

A helyszín egy dunántúli kavicsbánya tó volt, melyet kevés, de darabos pontyok lakják. Előtte egyikünk sem horgászott még itt, így mondhatni a tapasztalatunk nulla volt.

Egy vízre nyúló bokor elejét és egy nyílt vízi platót, ami után 30 m-es mélységig törik le a víz, etettem meg az első naptól kezdve. A partszélit 50/50 - Spanish Red/Mulberry 24 mm-es golyóval, míg a platót Nutty - Spanish Red/Pistachio 24 mm-es bojlival.

Az etetéseket 3. és 4. nap terveztem meghorgászni. Addig próbáltam kereső pecával megtalálni a halakat, de hamar rá kellett jönnöm, hogy a tó jelentős fehérhal-állománnyal rendelkezik. Éhes kárászok és dévérkeszegek darálták le a puha, 1-es keménységű bojlikat. Egyik barátom hamar bekezdett egy szép ponttyal, majd egy sajnos elment neki. Ezen kívül eseménytelenül teltek a napok.

Vártam a szerda estét, amikor a bokor előtti helyet már meghorgásztam. Sajnos hiába. Nyugodalmasan telt az éjszaka. Ennek ellenére a csalit nem vettem ki, nem frissítettem, nem etettem rá.

Nagyon el voltam keseredve, nem voltam hozzászokva, hogy ennyi napot üljek kapás nélkül, de kitartottam a taktika mellett.

Csütörtökön este a nyílt vízi etetésre is csali került. Már teljesen feladtam. Vacsora, sörözés és beszélgetés után lefeküdtem aludni, nyugtázva, hogy legalább kipihenem magam a holnapi pakolás és hazaút előtt.

Viszont még az éjfélt sem érte el az idő, brutális, füstölős kapás riasztott álmomból. A kontaktus felvétele után is csak húzta le a zsinórt az orsóról. Szerencsére hamar fölé értünk, de ő már a 30 m-es mélység fele vette az irányt. Hihetetlen élmény volt ilyen mélységből feltornászni és kifárasztani a halat. Első felbukkanásra megmerítettük, hangosan örömködtünk.

Éreztem, ez az a hal, amiért jöttem és megérte napokat ülni kapástalanul. Partra érve be is igazolódott, a mérleg 20,70 kg-ot mutatott.

Lefotóztunk és visszaengedtük a halat, mely egyben az új egyéni rekordomat, egyben első 20+os pontyomat is jelentette.

Visszafeküdtem, de 2 óra múlva ismét ébresztőt fújtak a halak. A bokor alatti csalit vette fel egy 14 kg-os ponty.

Több mint 30 óra után talált gazdára a bojli.

A túra végén én elégedetten, társaim kissé csalódottan pakolásztunk. Csodás, vad környezetben tölthettünk el öt napot. Egy dologban egyetértettünk. Ide még visszatérünk!

 

Üdvözlettel,
Szaradics Norbert

Előző bejegyzés Tigris és harisnya nélkül Következő bejegyzés Tabula rasa (2. rész)